Vízteres kandalló

A fűtéstechnika fejlődése és a gázárak folyamatos emelkedése indokolja a fatüzelés újbóli elterjedését. Erre kínál lehetséges alternatívát a vízteres kandalló és a vegyes tüzelésű kazán.

A vízteres kandalló mindamellett hogy esztétikus és meleg otthon érzetet kelt, megfelelő szakértelemmel biztonságosan illeszthető otthonunk újonnan kiépülő vagy meglévő központi fűtés rendszeréhez.

A vízteres kandalló és a vegyes tüzelésű kazán mellett szól korunk fontos tényezője, a környezettudatosság.

A szénhidrogén alapú tüzelőanyagok, pl. a földgáz sokkal több széndioxiddal szennyezik környezetünket, mint amikor száraz tüzifát égetünk el.

Beépítésük azonban körültekintő tervezést követel:

  • helyiségeink hőigénye
  • kéményünk állapota
  • kiépülő vagy meglévő fűtésrendszerünk anyaga, fajtája (radiátoros fűtés padlófűtés)

A vízteres kandallónak két típusa létezik:

  • nyíltrendszerű
  • zártrendszerű

A nyíltrendszerű vízteres kandalló nincs közvetlenül a fűtésrendszerbe kötve, hanem egy hőcserélőn keresztül, külön keringető szivattyúval adja át a hőt a felhasználói (szekunder) oldalnak.

Ebben az esetben a kandalló fölé egy minimum 30 literes tágulási tartály kerül beépítésre, amely a hálózati vízrendszerre kötve biztosítja a kandalló vízszükségletét.

Üzemzavar esetén (áramkimaradás, szivattyú meghibásodása) a biztonsági szerelvények 2.5 Bar-os túlnyomás elleni szelep, illetve a 90°C-os hő kioldó szelep,a kandallóban túlmelegedett vizet automatikusan a csatornahálózatba engedi,amelyet a tágulási tartályban lévő hidegvíz pótol,ezzel megakadályozva a kandalló károsodását.

A zártrendszerű vízteres kandalló közvetlenül a fűtésrendszerbe van kötve, és egy szivattyú segítségével adja át a hőt.

Ebben az esetben a kandalló fölé nem kerül tágulási tartály, hanem közvetlen a kandalló betétbe kerül beépítésre egy túlmelegedés elleni védelemmel, termosztát szeleppel ellátott hűtővízspirál, amely a hálózati vízrendszerre kötve hűti vissza a kandallóban lévő túlhevült vizet.

Mi nagy tapasztalattal vállaljuk ezen tüzelőberendezések biztonságos beszerelését valamint egyéb épületgépészeti munkák teljes körű, szakszerű elvégzését.

Elérhetőségeink

Telefon: 06-20 99-33-555

info@vizteres-kandallo.hu